Sömn Problem?

tänkte ta upp ett mycket vanligt problem här bland ungdomar och äldre! Alltså sömn problem, som jag ser det så är det väll ett av dem vanligaste problemen för oss ungdomar vi är uppe för länge och sover för lite eller kanske inte alls kan somna.

Själv så har jag sömn problem ganska ofta sitter jag vi datorn tex från 20:00-24:00 kan vi säga så är det omöjlig för mig att somna innan klockan 1 halv 2 på natten eftersom min hjärna är småt skum den vägrar gå och lägga sig eller stänga ner sig direkt efter 5 minuter… Som sagt det tar sjukt lång tid för min hjärna att varva ner så man tillslut kan somna! Antar att det inte bara är jag där ute som har detta problemet.

Så vad fan ska man göra för att hjärnan ska lugna ner sig så man tillslut kan somna efter artt ha prövat somna i sådär kanske 2 timmar ?

Jo här har jag 4 tips som kan hjälpa dig på traven in till drömmarnas land!

1. Starta datorn igen och sitt och nöta tills klockan blir typ 3-4 på natten om du nu gick och la dig vid 11 12 tiden 😀 men om du har otur så kan du ju nu få samma problem igen men oftast inte!
2. Läs en bok tills du känner att hjärnan inte pallar mer eller när du känner att du är trött! Brukar pröva med 30-60 min
3. ta fram din mobil/ipod/iphone eller vad du nu har för att lyssna på musik med sätt igång lugn, romantisk eller bara musik som inte är hur snabb som helst som hårdrock eller death metal 😀
4. Gå ner till köket eller upp vart i huset du nu har ditt kök och ta glas jos eller en macka det brukar hjälpa mig!
5. Sätt på tvn och kolla tills du känner dig trött!

Så detta är minan tips på vad som brukar hjälpa mig att somna!

 

Hoppas det hjälpte till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.